Facebook Twitter Picasa


U bent hier: Home › Nieuws


HCN ONTVANGT SPORTCAFÉ

29-5

Dinsdagavond 28 mei is bij onze club het Sportcafé gehouden. Voor het eerst was niet de gemeente maar één van de Nieuwkoopse clubs gastheer. Hockeyclub Nieuwkoop viel als eerste club dit voorrecht ten deel. Boyd heeft als voorzitter ons nieuwe clubhuis laten zien en de aanwezigen over de toekomstplannen van HCN geïnformeerd.

Tijdens Sportcafé-avonden worden sporters gehuldigd, vanwege hun bijzondere prestaties. De hockeyclub vond het een eer dat de huldiging in ons nieuwe clubhuis plaatsvond en feliciteert John, Melissa, Thomas en Ruben van harte met hun prijzen.
 
Onderstaande tekst komt vanaf RTV Lokaal.nl waarin je kunt lezen over de prestaties van de sporters:

John v.d. Vlugt is Nederlands Kampioen geworden tijdens de Masters (schaatsen) in de categorie 55+. De zeer jong en energiek ogende schaatser pakte titels op de 1500, 3000 en 5000 meter. ‘De korte afstanden liggen me wat minder.' Van der Vlugt pakte overigens ook nog een WK-titel in Inzell.

Melissa Wijfjes schaatst ook zeer verdienstelijk. Op het NK voor studenten werd zij overall kampioen. Daarnaast een groot aantal tweede plaatsen op o.a. Landenwedstrijd, NK junioren B en de Vikingwedstrijd. De (recente) uitnodiging om mee te doen bij Jong Oranje vindt Melissa een grote eer.

Schaatser Thomas v.d. Hoorn kon niet aanwezig zijn. Hij ontvangt zijn huldeblijken later voor zijn winst tijdens het NK kortebaan.

Ruben Griffoen zwemt bijzonder verdienstelijk en wethouder Elkhuizen prees hem niet alleen voor zijn behaalde kampioenschappen, maar ook voor zijn trainingsinzet. ‘Een week heeft 7 dagen, maar jij hebt 8 trainingen per week.' Ruben (14) traint vooral in zwembaden in de Bollenstreek. Hij werd in 2012 Nederlands kampioen 1500 m vrije slag, won goud bij de 400 m wisselslag en grossierde in tweede prijzen.

De wethouder beloonde de sporters namens de gemeente met een medaille en bloemen. Hij sprak tevens zijn waardering uit voor de onmisbare begeleiding van ouders, familie of andere vrijwilligers.

 
 

terug naar vorige scherm
Mini's

Senioren

Jeugd

Agenda


27-6  hockey kampeerweekend

Webshop


Powered by LISA