Facebook Twitter Picasa


U bent hier: Home › Nieuws


HCN DOET MEE MET SPORT SCHOON

25-2
Beste leden,

Met ingang van 1 maart 2020 doen wij als vereniging mee met het project Sport Schoon van de gemeente Nieuwkoop. De medewerking van alle leden is nodig om van dit project voor onze vereniging een succes te maken. 
 
Wat is het? 

Sport Schoon is een initiatief van gemeente Nieuwkoop om Plastic verpakkingen, Metalen verpakkingen en Drankenkartons (PMD) apart te houden bij (sport)verenigingen en zwerfafval te verminderen. 

Hoe werkt het? 

We gaan PMD scheiden op onze club. We ontvangen PMD containers zodat alle leden en bezoekers plastic flessen, blikjes en plasticverpakkingen gescheiden kunnen weggooien, net zoals thuis. Hierdoor wordt de hoeveelheid restafval minder. 
Daarnaast adopteren we als vereniging de openbare ruimte rondom ons terrein en ruimen we het zwerfvuil maandelijks/wekelijks op. Dit is beter voor het milieu maar ook voor de sociale veiligheid en ons eigen plezier. 

Waarom nu?

Per 1 januari 2020 is ‘Afval Scheiden Loont’ ingevoerd. Dit nieuwe afvalbeleid van de gemeente Nieuwkoop en bijbehorende tariefdifferentiatie is gericht op huishoudens. 
Afval afkomstig van (sport)verenigingen wordt gezien als bedrijfsafval en dit is geen verantwoordelijkheid van gemeenten. Echter, de gemeente Nieuwkoop vindt het belangrijk dat met name de jeugd de mogelijkheid krijgt om overal haar afval overal gescheiden in te leveren en zijn daarom bereid  bij (sport)verenigingen gratis het PMD op te halen. 

Belangrijk!

Het is voor onze vereniging héél belangrijk dat alle leden en bezoekers mee doen. Want:
1.Afval scheiden bespaart ons geld doordat we minder restafval hebben. De gemeente Nieuwkoop haalt het PMD namelijk gratis op.
2.Met ons adoptiegebied en het ruimen van zwerfvuil sparen we voor nieuw trainingsmateriaal voor onze vereniging. 
3.Daarbij komt dat de ingezamelde PMD wordt gerecycled en kunnen weer dienen als waardevolle grondstoffen voor nieuwe producten. 

Wat betekent dit concreet?

Flesjes,  blikjes en plastic verpakkingen moeten nu in de container met de oranje deksel worden weggegooid
Peuken zorgen voor veel zwerfvuil dus gooi deze in het restafval of de peukenpalen
1x per maand gaat een jeugdteam t/m de D ons ‘adoptiegebied’  schoonhouden (ons terrein, en rondom de club, dus parkeerterrein en rondom hondenclub)
Per 7 maart trapt de meisjes E8 af om het gebied rondom onze vereniging vrij te houden van zwerfvuil. Hiervoor zijn de opruimmaterialen aanwezig.
Op zaterdag 21 maart doen we als vereniging mee met de Landelijke Opschoondag van Nederland Schoon. Zet deze datum dus alvast in de agenda. 

Als sporters winnen we graag en dit is een Win-Win-Win project! 

Heb je vragen hierover? Neem dan contact op met Pauline Wilbrenninck.
We rekenen op jullie medewerking. 

Met vriendelijke groet,


Het Bestuur. 
 
 

terug naar vorige scherm
Mini's

Senioren

Jeugd

Agenda


27-6  hockey kampeerweekend

Webshop


Powered by LISA