Facebook Twitter Picasa


U bent hier: Home › Nieuws


EINDE ZAALHOCKEY COMPETITIE EN HULDIGING KAMPIOENEN

20-2

Het was nog spannend afgelopen weekend in de zaal. Er waren 3 teams van HC Nieuwkoop die nog 1e in hun poule konden worden: MA1, MD2 en MD12. 

 

MA1 stond 2e op 2 punten achter Alphen MA3. Als Alphen 1 wedstrijd zou verliezen, wat goed mogelijk was omdat ze tegen de nr 3 Gouda MA2 moesten spelen, kon MA1 kampioen worden. Zelfs als Alphen een keer gelijk zou spelen, zou MA1 kampioen kunnen worden op basis van een beter doelsaldo. Helaas won Alphen 2x, maar het doelsaldo van MA1 is beter dan dat van Alphen. 

Meiden, ondanks dat jullie maar met een klein team waren en vaak speelden tegen volledige teams, hebben jullie meer dan uitstekend gepresteerd. TOP

 

Dan MD2, zij moesten 2x winnen om kampioen te worden. Hun 1ewedstrijd tegen Klein Zwitserland MD7 wonnen ze met maar liefst 9 – 2. 40 Zenuwachtig minuten wachten later begon hun laatste wedstrijd tegen Craeyenhout MD6. Dat was een zeer spannende wedstrijd, dis ze helaas met 5 - 5 gelijk speelden. Toen werd het rekenen. Het gelijke spel betekende dat ze in wedstrijdpunten gelijk kwamen aan Catwijck MD6. Dus zou het doelsaldo bepalen wie er kampioen werd. Nieuwkoop kwam uit op een doelsaldo van 13 doelpunten. Maar wat was het doelsaldo van  Catwijck? 14 doelpunten. Slechts 1 doelpunt tekort om kampioen te worden. Hadden ze wel dat ene doelpunt meer, dan was MD2 kampioen geworden omdat ze 2x van Catwijck hadden gewonnen. Maar meiden van MD2, ook jullie hebben het uitstekend gedaan in de zaal. Wel 45x gescoord.

 

En dan MD12. Zij stonden er zondag het best voor in de stand. Ze hoefden namelijk maar 1 wedstrijd te winnen en dan waren ze kampioen.

De eerste wedstrijd tegen Catwijck MD5 was een spannende wedstrijd. Catwijck was een geduchte tegenstander en maakte het MD12 niet gemakkelijk, maar MD12 wilde winnen. En dat deden ze met 7 – 5. KAMPIOEN!!!

Maar dan de laatste wedstrijd nog, tegen Ypenburg MD7. Weliswaar de ploeg op de laatste plaats in de stand, maar Adel verplicht, dus moest die wedstrijd ook gewonnen worden. En dat deden ze. En toen was het feest in de sporthal in Katwijk.

 

De andere teams hebben zich ook goed verweert in de zaal. Voor de Jongste Jeugd teams MF12, ME2, M8E1 en JE1 is het wennen geweest in de zaal. Zij speelden namelijk voor het eerst in de zaal.

MB1 en ook MC1 werden 2e, beide op 2 punten van de nr 1. JB1 en MD1 werden 3e in de poule. MC3 werd 5e en MC2, MB2 en de beide Dames teams 6e.

 

Morgenavond, woendag 21/2, wordt het MD12 team in het clubhuis gehuldigd voor het behalen van het kampioenschap. De ceremonie begint om 19.45 na de training van MD1. Natuurlijk nodigen we iedereen daarbij uit om de meiden toe te komen juichen.

 

Ik hoop dat iedereen met veel plezier in de zaal heeft gehockeyd en dat je technisch vaardiger bent geworden. Succes met de voorbereidingen voor de veldhockey competitie die 10 maart weer begint. 

Tot volgend seizoen in de zaal

 

 

Edwin Kipuw


 
 

terug naar vorige scherm
Mini's

Senioren

Jeugd

Agenda


27-6  hockey kampeerweekend

Webshop


Powered by LISA